Natuurlijke cosmetica: waarom is het een trend?

Milieuvriendelijke en huidvriendelijke natuurlijke cosmetica krijgen steeds meer aanhangers.

We zijn ons steeds meer bewust van wat we consumeren en wat we op onze huid smeren. We lezen graag etiketten, weten welke ingrediënten in onze schoonheidsproducten zitten en gaan voor natuurlijke formules . In de afgelopen jaren heeft de ecologische, duurzame en gezonde levensstijl is steeds populairder geworden en dit heeft geleid tot een enorme toename van natuurlijke cosmetica . Ontdek de sleutels tot de huidige trend en een selectie van de beste cosmetica.

De natuurlijke cosmetica is in de mode. Steeds meer schoonheidsmerken bieden veganistische, biologische of milieuvriendelijke producten aan. Volgens Claudia Sissingh, huidspecialiste en medeoprichtster van het natuurcosmeticabedrijf Vitaliderma, deze hausse kan worden verklaard “als tegenwicht tegen de excessen van het verleden. De ernst van klimaatverandering is een feit: we hebben een probleem en het is tijd om strategieën te ontwikkelen ten gunste van het milieu en zijn biodiversiteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een nieuwe zorg is ontstaan: de consumptie van cosmetica met groene etiketten, wreedheidvrij, geschikt voor veganisten, fair trade, enz. enz. In dit scenario gebruiken veel merken natuurlijke of biologische, lokale ingrediënten en onderzoeken en passen ze uiteraard nieuwe, duurzamere productietechnieken toe.“.

WAT IS NATUURLIJKE COSMETICA?

De definitie van natuurlijke cosmetica is complex en zeer ruim; oorspronkelijk werd deze gebruikt om producten aan te duiden die gemaakt waren met ingrediënten uit de natuur. Maar met de groeiende belangstelling van het publiek voor het milieu hebben veel merken het concept “natuurlijke cosmetica” op hun producten toegepast, ongeacht het percentage natuurlijke ingrediënten. ze bevatten.

Biologische cosmetica (ook wel biologisch of organisch genoemd) hebben een minimumpercentage natuurlijke ingrediënten, zijn niet genetisch gemodificeerd en worden geteeld zonder pesticiden, fungiciden, enz. Biologische of ecologische cosmetica worden meestal goedgekeurd door officiële zegels zoals Ecocert, Bio, Natrue, BDIH…

Anderzijds,veganistische cosmetica is een product dat geen ingrediënten van dieren of dierlijke producten bevat, zoals melk of honing.

KENMERKEN VAN NATUURLIJKE COSMETICA

  • Het omvat een hoog percentage van natuurlijke ingrediënten (plantaardige oliën, plantenextracten, boters, enz.), die afkomstig kunnen zijn van de biologische landbouw.
  • Het bevat geen synthetische conserveringsmiddelen, kleurstoffen, siliconen of andere aardoliederivaten.
  • Gebruik recycleerbaar of gerecycleerd en/of biologisch afbreekbaar.
  • Het is milieuvriendelijk gedurende het hele proces van formulering, vervaardiging en productie tot distributie.
  • Niet getest op dieren.
  • Het kan al dan niet groene certificaten hebben.
  • Het kan wel of niet veganistisch zijn.

IS NATUURLIJKE COSMETICA BETER?

Hoewel het waar is dat steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke cosmetica, moet duidelijk zijn dat alle door Vitaliderma ontwikkelde cosmetica veilig is voor de huid. Een van de grote uitdagingen in de natuurlijke cosmetica is de reproduceerbaarheid van plantenextracten, wat betekent dat niet altijd plantenextracten met dezelfde eigenschappen worden verkregen. De gemakkelijke “ranzigheid” van plantaardige oliën. Een plantaardige olie – zelfs biologische – van slechte kwaliteit of slecht geconserveerd, zal naast de onaangename geur een groot aantal peroxideradicalen bevatten die oxidatieve reacties veroorzaken die kunnen leiden tot veroudering van de huid en ernstige irritatie kunnen veroorzaken.“. Kiest u voor natuurlijke cosmetica, houd er dan rekening mee dat de houdbaarheid van de producten meestal korter is.

Free shipping

Inside Europe residency

Easy 30 day return

30 days money back guarantee

International guarantee

Offered in the country of use

100% secure payment

PayPal / MasterCard / Visa

Pedir tu
VITALIDERMA SKIN DETOX